Ζελεδάκια

Sponsored Links

 

από την Mahi Trelopaoki

Ζελεδάκια με νερό (bolero)

  • 100ml νερό
  • 1 κ.σ. ζελατίνη σκόνη (αν το θες σκληρούτσικο σαν την χθεσινή φράουλα βάζεις γεματούτσικη κουταλιά, αν το θες όπως το bounty βάζεις κανονική – σε καμία περίπτωση κοφτή)
  • 1/2 φακελάκι bolero (ένταση χθεσινή σε φράουλα)

Βάζεις σε ένα μπρίκι το νερό και την ζελατίνη να φουσκώσει μερικά λεπτά, προσθέτεις το bolero και μετά στο μάτι της κουζίνας σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά (4 από 9 κουζίνας μου) και ανακατεύεις συνέχεια μην κολλήσει κάτω.

Το αδειάζεις σε φόρμα-φορμάκια-παγοθήκη σιλικόνης και στο ψυγείο θέλει 30 λεπτά να σταθεί, στην κατάψυξη λιγότερα από 10 λεπτά (προσοχή μην τα κάνεις παγάκια )

Ζελεδάκια με γάλα (bounty)

  • 100ml γάλα (50ml και 50ml)
  • 1 κ.σ. ζελατίνη (ισχύει ότι και πριν στην πυκνότητα)
  • 1/4 φακελάκι bolero άρωμα καρύδα
  • 1/3 κ.γ. κακάο

Βάζεις σε ένα μπρίκι το μισό γάλα με την μισή ζελατίνη να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει την βάζεις σε ένα μπρίκι να λιώσει η ζελατίνη. Μόλις λιώσει, το κατεβάζεις από την φωτιά, τσεκάρεις μην καίει, μόλις είναι εντάξει ρίχνεις το bolero καρύδα (όχι καυτό το μείγμα θα σου κόψει το bolero) και ανακατεύεις να λιώσει.

Sponsored Links

Το ρίχνεις στα σιλικονάκια και ψυγείο ή κατάψυξη μέχρι να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζεις και αφήνεις την θήκη στο πάγκο. Ετοιμάζεις το 2ο μείγμα. Παίρνεις το υπόλοιπο γάλα και ζελατίνη και αφήνεις να φουσκώσει. Προσθέτεις το κακάο και λίγο γλυκαντικό (5 σταγόνες υγρή stevia έβαλα) και στο μάτι να λιώσει.

Μόλις είναι έτοιμο αν θες να έχει ομοιόμορφη διχρωμία το αποτέλεσμα, το αφήνεις να κρυώσει ελαφρά αν θες να μπερδευτούν οι γεύσεις (όπως το χθεσινό) το ρίχνεις πάνω από το παγωμένο μείγμα απευθείας όπως είναι καυτό. Και στην πρώτη περίπτωση το θέλουμε ζεστό (για να κολλήσουν αλλά όχι καυτό μην μπερδευτούν).

Tip: Την ίδια διαδικασία ακολουθείς και με 2 γεύσεις bolero σε νερό απλά δεν έχεις το φόβο μήπως κόψει.

Tip 2: Ζελεδάκια βανίλια (όπως είχα κάνει με την φράουλα σαν συνδυασμό), γάλα, γλυκαντικό, ζελατίνη ανάλογα τα ml του γάλακτος, υγρή βανίλια για άρωμα.

Sponsored Links

Ίσως σας ενδιαφέρουν…