Ζυμαρικά Ντουκαν

Sponsored Links

 

από την Christina Daskalou

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε τις σκόνες, χωρίς το μιξ, ανοίγουμε με το κουτάλι μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  2. Σε ΑΛΛΟ μπωλ ρίχνουμε 1κσ μιξ. Θα το έχουμε σαν αλεύρι για να ζυμώσουμε κ να μην κολλάει αλλά επειδή πρέπει να το μετρήσουμε βάζουμε πρώτα 1κσ στο μπωλ και βλέπουμε.
  3. Στο μπωλ με τη ζύμη βάζουμε χεράκια. Θα κολλάει ελαφρώς οπότε ρίχνουμε λίγο από το μιξ μέχρι να την κάνουμε μπαλίτσα. Μετα ρίχνουμε λίγο μιξ σε πάγκο βάζουμε το ζυμάρι μας και ζυμώνουμε όπως θα ζυμώναμε ψωμί, ρίχνοντας μιξ μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Tο πλάθουμε σε μακρόστενο ζυμαράκι, ρολλάρωντας το στον πάγκο, και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στα 4.                                               
  5. Παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια και με έναν πλάστη τον οποίο έχουμε περάσει με λίγο μιξ τα ανοίγουμε σε πολύ πολύ λεπτό φύλλο. Από εκεί και πέρα είναι δικό σας θέμα πως θα τα κάνετε.
  6. Πχ αν τα κόψετε σαν την μεγάλα ορθογώνια θα έχετε λαζάνια. Αν τα κόψετε σε τετράγωνα θα έχετε τορτελίνια τα οποία γεμίζουμε ή αν τα πατήσουμε στο κέντρο κάνουμε μακαρόνια σε φιογκάκι. Αν τα κόψουμε σε λωρίδες έχετε σπαγγέτι. Σε πιο πλατιές λωρίδες ταλιατέλες. Βάλτε φαντασία.

Συνολικά και για τα 4 ζυμαράκια χρησιμοποιήσα 1,5κσ μιξ. Κάθε ζυμαράκι βγάζει 10 τορτελίνια.

Sponsored Links

Για τα γεμιστά τορτελίνια, έφτιαξα τυρί κρέμα και μέσα έριξα πολύ μικρά κομμάτια γαλοπούλα. Έβαλα λίγη από τη γέμιση στο κέντρο από κάθε τετραγωνάκι, το καπάκωσα με την μια άκρη και πάτησα τις άκρες με πιρούνι.


Μαγειρεύονται όπως τα κανονικά απλά θέλουν κανένα 20λεπτο βράσιμο. Επίσης το νερό να βράζει καλά πριν τα ρίξετε αλλιώς θα σας χαλάσουν. Συνοδέψτε τα με την αγαπημένη σας σάλτσα και φυσικά πρωτεΐνη.

Sponsored Links

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...