Κουνέλι λεμονάτο με πουρέ σελινόριζας

Print Friendly, PDF & Email

 

από την Roula Pantazopoulou

Υλικά & Εκτέλεση:

Για τον πουρέ:

Χρειαζόμαστε σελινόριζα (την μεγάλη εισαγωγής) καθαρίζουμε και κόβουμε όση ποσότητα θέλουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε να βράσουν σε υγρό μείγμα (να σκεπάζει τις σελινόριζες) που αποτελείται από ½ γάλα και ½ νερό. Μην σας τρομάζει η ποσότητα του γάλατος δεν πίνει σχεδόν καθόλου.

Προσθέτουμε αστεροειδή γλυκάνισο ( για 500 γρ σελινόριζα) έβαλα 4 αστεροειδής, δυο φύλλα δάφνης, 6 κόκκους μπαχάρι, 10-15 κόκκους πιπέρι, λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο πετάμε τα μπαχάρια, τους αστεροειδής και δάφνη και αλέθουμε στο μούλτι τα κομμάτια σελινόριζας με τα πιπέρια κι ελάχιστο ζουμί. Το γάλα φαίνεται σαν κομμένο όταν βράσει αλλά δεν πειράζει.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτουμε ωμό το ελαιόλαδο που δικαιούμαστε στη μερίδα μας.

Για το κουνέλι:

Σοτάρω σε λάδι καρύδας τα κομμάτια από κουνέλι, σβήνω με λεμόνι ρίχνω νερό να καλυφθεί , κόκκους μπαχάρι, πιπέρι, δάφνη, δεντρολίβανο φρέσκο και ένα κύβο λαχανικών. Αφήνω να σιγοβράσει αρκετή ώρα.

Όταν είναι έτοιμο βγάζω το κρέας στραγγισμένο καλά και δυναμώνω την φωτιά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Όταν έχει μείνει με λίγο ζουμί ρίχνω αν θέλω λάδι και ξαναβάζω το κρέας στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς να μαριναριστεί στη σάλτσα του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...